Микронидълинг

Микронидълинг е съвременна медицинска процедура, при която чрез контролирано "набождане“ на кожата настъпва стимулиране на колагенов синтез. В основата на процедурата е заложена идеята да се възползваме от естествените способности на кожата да регенерира след нанасяне на напълно дозирана микротравма. Това веднага води до бърз старт на процеси на регенерация в третирания участък, което в крайна сметка приключва с обновяване, подмладяване и подобряване структурата на кожата.

 

Въпреки изобилието от лазерни технологии, микронидълинг продължава да набира популярност поради безспорно доказаната си ефективност и безопасност.

 

В кои случаи микронидълингът може да бъде ефективен?

 

- Белези от акне;

- Оперативни и белези от изгаряния;

- Фини линии и бръчки;

- Стрии;

- Разширени пори;

- Намалена плътност на кожата.

 

Как протича процедурата?

 

Преди манипулацията кожата се обезболява с анестезиращ крем. Процедурата се извършва с апарат, в чиято ръкохватка се поставят накрайници с различен брой изключително фини игли от най-висококачествена медицинска стомана. По време на работа накрайникът може да вибрира със скорост 100 до 150 вибрации в секунда, за да може максимално ефективно да се обхване проблемната зона. Работи се на различна дълбочина 0,5-2,5 мм, също съобразена с особеностите на кожата и показанията за третиране. Навлизането на игличките в дермата и множеството микроубождания от тях се регистрират от кожата ни като травма. Най-естествената реакция е да започне оздравителен процес чрез освобождаване на различни активни субстанции като цитокини, медиатори, растежни фактори. Именно те отключват процесите на регенерация, а в тях основно място заема производството на нови и здрави колагенови и еластични влакна.

 

Непосредствено след процедурата кожата е зачервена и чувствителна и изглежда все едно сте изгорели на слънце. На следващият ден червенината е драстично намалена, а на третия в повечето случаи е отзвучала.

 

За оптимален ефект препоръчваме 4-6 процедури през 3-4 седмичен интервал. Разбира се, може да има индивидуални вариации в зависимост от проблема ви. Ще започнете да се наслаждавате на резултатите от процедурата след 4-5 седмици, като с всяка следваща процедура те ще стават все по-видими.

 

Микронидълинг е иновативна процедура, която е чудесна алтернатива на високотехнологичните лазерни процедури. Нейните основни предимства са по-краткият възстановителен период и по-малък риск от странични реакции. Отлично се комбинира с процедури, като химичен пилинг и плазмотерапия за още по-впечатляващи резултати.