Диететика

Науката да се храним балансирано

Здравословният начин на живот изисква грижливия избор на правилната диета, която ще отговори на индивидуалните потребности на нашите клиенти. Ние от Дипломатическа клиника"Мона Лиза" искаме да ви поднесем концепцията за балансираното здравословно хранене гъвкаво и модерно. Качеството и видът на храната, нейният произход и начинът на приготвяне, както и цялостното отношението към храненето са от основно значение за услугите и програмите, които ви предлагаме.

 

Хранителни програми и препоръки при:


•    Метаболитни нарушения
•    Диабет тип 2
•    Заболявания на храносмилателната система: гастрити, рефлукс, язви на стомаха и дванадесетопръстника, панкреатити, чернодробни заболявания, колити и др.
•    Сърдечни заболявания, нарушена обмяна на мазнините
•    Тиреоидит на Хашимото
•    Хранителни алергии и непоносимости
•    Активни спортисти

 

Оценка на здравословното състояние и хранителните навици


Под наблюдението на нашите специалисти се прави анализ и оценка на хранителните навици на всеки пациент. Това ни позволява да изготвим персонализиран план за здравословно и лечебно хранене, както и да препоръчаме най-подходящата програма за възстановяване.

 

Оценка на хранителната непоносимост


Тестът за хранителна непоносимост прави възможно идентифицирането на храните, които не се толерират от организма, увеличават токсичното натоварване и предизвикват възпаления и алергии, причиняващи различни симптоми.

 

ДНК изследвания за персонализирано хранене


Генетичните тестове са иновативен метод, койтo дава възможност да се разбере индивидуалната генетична реакция на всеки човек към определен начин на живот, включващи режим на хранене, двигателна активност и необходимост от суплементиране. На базата на получените резултати се разработват персонализирани програми за превенция, хранене и тренировки.

 

Измерване на телесния състав


Чрез метода на биоелектричния импеданс анализ нашите специалисти могат да измерят изключително точно количеството вода, мастна тъкан, мускулна и костна маса в тялото на пациента. Измерването се извършва с последна генерация уред InBody770, който позволява сегментен анализ. Изследването е подходящо както за хора със заболявания и метаболитен синдром, така и за спортисти и деца.