Колагено-стимулиращ филър Радиес / Radiesse

Колагено-стимулиращият филър Radiesse е одобрен от FDA (Агенцията по храните и лекарствата на САЩ) за поставяне в лице и ръце. Колагенът придава обем и еластичност на младата, здрава кожа. В процеса на стареене естественият колаген в кожата се разрушава. Загубата на еластичност и обем води до бръчки, линии по лицето и увиснала кожа, които отнемат свежия й младежки вид. Третирането с биостимулиращия колаген филър Radiesse възвръща естествения колаген и възстановява обема на лицето, като резултатите могат да продължат до 2 години.

 

Radiesse е филър за софт лифтинг от по-високо ниво, който придава изключително естествен и натурален вид на лицето.

 

Radiesse е дермален филър, който съдържа калциев хидроксилапатит микросфери – (CaHA) в гел-носител. Калциевият хидроксилапатит е биологичен материал, използван повече от двадесет години в различни медицински сфери – в ортопедията, неврохирургията, денталната медицина, отоларингологията и офталмологията. Той е естествен продукт, основна минерална съставка на костите и зъбите – безопасен и нетоксичен. Не съдържа чужди белтъчни молекули, които са основен алерген за организма.

 

Какво е Radiesse и кое го прави уникален?

 

Съчетанието на калциевия хидроксилапатит микросфери с гел-носител във филъра води до двоен ефект при попълване на бръчки: незабавен резултат, дължащ се на гела, и продължителен, около двегодишен ефект,
който от своя страна се дължи на мощна стимулация на производство на собствен млад колаген.

 

Плътната колагенова мрежа укрепва и подмладява кожата. Редица клинични проучвания сочат, че частици СаНА продължават да стимулират колагеновата синтеза над година и половина след процедурата. Постепенно СаНА микросферите се разграждат до калциеви и фосфатни йони, които се преработват и отделят чрез естествените процеси на обмяна в организма.

 

Radiesse печели приза "Най-добър филър за обем” в категорията "Филъри" още през 2013 г. на Европейския конгрес по естетична и анти-ейдж медицина (AMEC) в Париж.

 

Radiesse е ефективен в много зони:

 

ВеждиRadiesse може да повдигне веждите Ви, така че очите Ви да изглеждат по-отворени и по-големи
Слепоочия – Хлътналите слепоочия придават измъчен и уморен външен вид. Те могат да бъдат запълнени с Radiesse. Това ще промени лицето Ви и ще му придаде по-здрав и свеж вид

 

Скули – Увеличаването на обема в скулите укрепва и подчертава V-формата на лицето, като придава младежки вид

 

Меката част на ухото – По-голямата, плътна и гладка ушна висулка изглежда по-добре.

 

Назо-лабиални гънки – Гънките между носа и ъгъла на устата могат да бъдат разочароващи. Те обаче се попълват лесно и така изглеждате по-свежи и по-млади

 

Хлътнали бузи – Хлътналите бузи също могат да бъдат ефективно запълнени

 

Марионетни линии – Тъжното или притеснено изражение на лицето изчезва, когато тези линии се попълнят

 

Линия на брадичката – Правите линии на брадичката спомагат за поддържане на младежката V- образна форма на лицето.

 

Линия на носа – Малките издатини, изкривяващи линията на носа, могат да бъдат запълнени и загладени

 

Менто-лабиална гънка – Менто-лабиалната гънка може да се попълва (по-често при мъжете) с Radiesse и така брадичката изглежда по-изразена и по-силна.

 

Брадичка – С по-плоската и гладка брадичка лицето Ви ще изглежда по-добре. Малките изпъкналости по брадичката могат да й придадат неравномерен вид и обем. Използвайте Radiesse за естествено изглеждаща брадичка

 

Подмладяване на ръцете – С напредване на възрастта кръвоносните съдове и сухожилията на ръцете стават по-видими. Radiesse ще коригира този ефект.

 

Как се извършва процедурата с Radiesse?

 

Филърът Radiesse се инжектира само от сертифицирани лекари, като всички дермални филъри с игла или канюла в кожата. Използването на канюла позволява да се намали броят на точките на убождане и травмирането на тъканите, както и да се увеличи удовлетвореността на пациентите. Според препоръките на FDA, Radiesse се смесва с лидокаин, което значително намалява дискомфорта от убожданията, а клиентите могат да продължат веднага с ежедневните си дейности, без да е необходим период на възстановяване.

 

Една сесия е достатъчна, за да се постигне дълготраен резултат, осигуряващ ефект за повече от година и половина.
Ефектът е видим веднага след инжектиране.

 

Клинични проучвания, сертификати от ЕС и САЩ за Radiesse

 

Многобройни клинични проучвания с проследяване на пациенти в продължение на 52 месеца след приложението показват голямата безопасност и ефективност на Radiesse. Над 6 000 000 спринцовки RADIESSE са поставени по света, което демонстрира отличен профил на безопасност на продукта.

 

Radiesse е одобрен от органите на EС през 2004 г. Има CE-сертификат в Европа за пластична и реконструктивна хирургия, включващ увеличаване на меките тъкани на лицето, както и одобрение от FDA от 2006 г. за корекция на умерени до тежки бръчки и гънки на лицето.

 

Може да се прилага и при автоимунни заболявания.