Кожни бустери

Кожните бустери са продукти на базата на хиалуронова киселина специално създадени за дълбока хидратация, ревитализиране и подмладяване на кожата. Поставят се под формата на микроинжекции в повърхностите слоеве на дермата, за разлика от стандартните дермални филъри, които се поставят дълбоко, за да възстановяват загубен обем.

 

С напредването на годините всички сме застрашени от дехидратация, като в по-голяма степен това важи за хора, излагащи се активно на слънце, пушачи, с тънка и светла кожа, жени в менопауза. Концепцията в основата на кожните бустери е биоревитализация на кожата, подобряване на нейното качество и еластичност. Чудесно действат като превенция на остаряването и като стимулатори на колагеногенезата.

 

Уморената, суха, остаряла и загубила свежестта си кожа бързо се превръща в свежа, сияйна, тонизирана и еластична.

 

Използва се стерилен, еластичен, прозрачен гел, състоящ се от хиалуронова киселина. Молекулите на киселината са стабилизирани на базата на патентована технология и се предлагат в 2 различни плътности, в зависимост от нуждите и особеностите на кожата. След процедурата в кожата се поддържат високи нива на хидратация дълго време. Продуктите се толерират прекрасно от всички пациенти, дори такива с много чувствителна кожа.

 

Зони на въздействие

 

Бустерите са предназначени за приложение в зони, като лице, шия, деколте и ръце. Използват се много често в долната част на лицето и са перфектни за заличаване на бръчките над горната устна, около и под очите, фини бръчки на бузите, челото и други области. Те подобряват текстурата и възстановяват тургора на кожата. Ефективни са и в подобряване вида на белези от акне, както и в ревитализирането на дехидратираната кожа.

 

Подготовка преди процедурата

 

Желателно е да не сте приемали аспирин или други противовъзпалителни медикаменти 4-5 дни преди манипулацията, за да се избегне рискът от малки синини при някои от убожданията.

 

При наличие на активни възпалителни процеси, като активно акне, херпес, екзема и др. процедурата не може да се извърши.

 

Колко процедури се препоръчват?

 

За оптимално възстановяване на хидробаланса на кожата се препоръчва първоначален курс от 3 процедури през месец. Поддържането на получените резултати изисква по една процедура през около 4-6 месечни интервали.

 

Процедурата е напълно безопасна и подходяща за всички типове кожа – по-фина и млада или зряла и фотоувредена. От нея могат да се възползват мъже и жени, при това целогодишно.

 

Бустерите перфектно се комбинират с повърхностни и средно-дълбоки химични пилинги и плазмотерапия. Чудесен завършек са на всички лазерни, радиочестотни и други апаратни подмладяващи процедури.