Мезотерапия

Добре позната от десетилетия мезотерапията е любима процедура заради чудесните си резултати. Тя се прилага за превенция и повлияване на някои от белезите на стареене, подмладява, хидратира, освежава и възстановява блясъка на кожата.

 

Чрез мезотерапията на кожата се доставят специални коктейли от витамини, минерали, аминокиселини, антиоксиданти и хиалуронова киселина. По този начин се постига дълбока хидратация, стимулиране образуването на нов колаген и подхранване. Други наблюдавани ефекти от мезотерапията са стягане и лифтинг, изравняване на тена, заличаване на фини бръчки и др. на кожата на лицето, шията, деколтето, ръцете.

 

Как протича процедурата?

 

При мезотерапията се правят множество микроубождания в областта на лицето, шията и деколтето. За максимален комфорт на нашите пациенти, предварително обезболяваме кожата с анестезиращ крем. Въведените в дермата биологични субстанции с активно действие подобряват регенеративните процеси в кожата, засилват микроциркулацията и обмяната. Възстановяват се намалените нива на хиалуронова киселина и се неутрализират натрупани свободни радикали. В резултат се наблюдава хидратиране, стягане, подмладяване, изравняване на тена и лифтинг на кожата.

 

Колко процедури са необходими?

 

Броят на процедурите зависи от индивидуалните нужди на пациента и особеностите на кожата. Може да варира от 3 до 8 през интервал от 1 до 4 седмици. Резултатите са видими много бързо, като трайността им зависи главно от начина на живот на пациентите. Възможно е след това кожата да е леко зачервена с малки подутини на места, които отзвучават за няколко часа. В редки случаи се образуват малки синини на някои от местата на убожданията, които преминават в рамките на няколко дни. Препоръчват се една или две серии от процедури годишно, последвани от поддържащи терапии през 2-3 месеца.

 

Мезотерапия не се извършва ако има активно възпаление или инфекция в зоната, която трябва да бъде третирана. Не се прилага при бременни и в периода на кърмене. За самата процедура не се изисква специална подготовка. Процедурата е целогодишна и не зависи от минали или предстоящи излагания на слънце. Може да се комбинира с редица други естетични процедури – дермални филъри, ботулинов токсин, плазмотерапия, микронидълинг и други.

 

Мезотерапията може да бъде ефективна и при лечение на различни състояния на засилен косопад, за третиране на целулит, мастни натрупвания.