Плазмотерапия / Вампирски лифтинг

В практиката си на естетични дерматолози ежедневно получаваме въпроси от пациентите ни от типа на – как да изглеждам по-млада; как да подобря състоянието на кожата си; как да залича фините бръчки по естествен и безопасен начин?

 

Плазмотерапията, позната в медийното пространство като вампирски лифтинг е сравнително нова антиейдж процедура, подходяща за всички и особено за тези, които търсят максимално натурален метод за поддържане на младостта. Основно нейно предимство е, че се използва част от вашата собствена кръв, т.е. на практика риск от алергични и странични реакции няма. Основната философия, залегнала в тази процедура, е да се стартират процеси на регенерация и подмладяване чрез стимулиране по напълно физиологичен път на стволовите клетки в кожата.

 

Къде се крие тайната в магическия ефект на плазмотерапията?

 

Отговорът е в най-малките клетки на кръвта – тромбоцитите. Те съдържат в себе си гранули, които са пълни с изобилие от растежни фактори (EGF, PDGF, TBG, IGF, KGF, VEGF). Те активизират колагеновия синтез, обновяването на кожата, клетъчния растеж и диференциация, тъканната регенерация. Като допълнителен бонус се стартира и процес по образуване на нови кръвоносни съдове, което води до подобрена микроциркулация и обмяна.

 

Какво може да очаквате от вампирския лифтинг?

 

- Подобряване на плътност, текстура, тонус и стягане на кожата;

- Корекция на фини линии и бръчки по кожата на лице, шия, деколте и ръце;

- Намаляване на тъмни кръгове, бръчки и торбички около очите;

- Избистряне на тена и повишен тургор;

- Засилване на космения растеж при някои форми на косопад.

 

Как протича процедурата?

 

За самата процедура се изтегля малко количество венозна кръв в специални епруветки, които се центрофугират при определени параметри. Целта е да се отделят плазмата и тромбоцитите от останалите компоненти на кръвта. Полученият материал се инжектира чрез много фини игли в желаните области – лице, шия, деколте, ръце. За максимален комфорт на пациентите кожата се обезболява предварително с анестезиращ крем. Непосредствено след процедурата кожата ви ще бъде леко зачервена и подута за около 2-3 часа.

 

Прилагането на собствен биологичен материал за подмладяване на кожата е истинска революция в антиейдж медицината. Процедурата активизира собствените регенеративни функции, за да се справи с щетите от слънце, замърсяване, цигарен дим и други. В зоните, в които се инжектира автоложната плазма се наблюдава значително подобрение в качеството на кожата и ревитализиране. С времето тя започва да става по-сияйна, стегната и свежа.

 

Основни предимства на плазмолифтинга:

 

- Напълно безопасна и натурална процедура;

- Без риск от алергични и странични реакции;

- Безболезнена, с кратък или без възстановителен период;

- Дълготрайни резултати.

 

За кого не е подходяща процедурата?

 

Плазмотерапията не е препоръчителна при хора с кръвни, инфекциозни заболявания, приемащи медикаменти (антикоагуланти, кортикостероиди, антибиотици и др.), както и за пушачи.

 

Процедурата може да се прилага самостоятелно, но тя се комбинира много успешно и дори увеличава ефекта на други естетични процедури, като филъри, ботулинов токсин. Установено е, че значително скъсява възстановителния период след аблативен и неаблативен лазерен пилинг и микронидълинг.

 

Стандартният протокол за постигане на оптимални резултати е курс от 3 процедури по 1 месечно, след което се препоръчва по 1 поддържаща процедура на 6 месеца. Резултатите са видими няколко седмици след първата процедура и продължават да се развиват във времето.