Микродермабразио

Процедурата е бърза, кратка и ефективна. Извършва се в козметичен кабинет. Представлява механично излющване на роговите клетки с помоща на метални накрайници с диамантено покритие и вакуумна струя. Обработва се цялото лице, като може да се влючат и деколтето и шията, също така могат да се третират и различни части от тялото с по-големи и силно абразивни накрайници. Усещането е приятно, няма болка, а само леко зачервяване породено от механичното дразнение.

 

Какво трябва да знаем преди процедурата:

 

 - не трябва да имаме отворени рани в третираната област;

 

- възпалителен процес;

 

- активно акне;

 

- бременост.

 

Резултатът от процедурата се наблюдава веднага, кожата става по-сияйна с равномерен тен. Регенерацията на кожата се подобрява, както и кожният релеф. При наличието на повърхностни пигментации се ускорява тяхното премахване със серия от няколко процедури.

 

Броят на процедурите е индивидуален спрямо необходимостта.

 

Микродермоабразиото се комбинира добре с механично почистване на лицето, както и с хидратиращи и други регенериращи процедури.

 

Важно е да не се излагаме на директно слънце или солариум непосредствено след процедурата. Задължително е ползването на фотозащита с факторн съобразен със сезона.