Д-р Лекова оглавява направление "Естетична медицина и дерматология"

Дипломатическа клиника "Мона Лиза" има честта да обяви присъединяването на изключителен авторитет към екипа си. От декември тази година начело на направление "Естетична медицина и дерматология" застава изтъкнатият специалист д-р Десислава Лекова. Тя поема ръководството на екипа, който се грижи за пациентите в следните области:

 

 

- Клинична и естетична дерматология и антиейджинг медицина; 

 

Лазерна терапия на розацея, активно акне и белези от акне, третиране на белези, стрии, съдови и пигментни образувания по лице и тяло и др.; 

 

Лазер терапия, електрокоагулация и криотерапия на доброкачествени кожни образувания

 

Профилактика и лечение на полово предавани болести.

 

 

Д-р Лекова е специалист с над 10-годишен опит в дерматологията и венерологията. Тя завършва медицина през 2003 г. като първенец на випуска. Работила е в някои от най-реномираните дерматологични и естетични клиники в България. Професионалните й интереси са свързани и с работа в областта на антиейджинг медицината, подмладяващи и терапевтични лазерни терапии, диагностика и лечение на кожни заболявания. 

 

В Дипломатическа клиника "Мона Лиза" д-р Лекова е привлечена от холистичния подход към антиейджинга. "Идеята да се работи широкоспектърно много ме амбицира. Стареенето е цялостен процес, през който организмът преминава. Той е отвъд видимите белези на промените в кожата.

 

"Тук разполагаме със специалисти в областта на храненето, диететиката, физиотерапията, а към техните знания добавяме и генетичните тестове с предоставяните от тях индивидуални показатели. Това ми дава увереност, че можем да бъдем много по-полезни и ефективни, да обхванем всички аспекти на стареенето и да генерираме специализирани програми за нашите пациенти", споделя д-р Лекова.

 

Тя изгражда професионалната си експертиза с ежегодни участия в национални и международни конференции по дерматология и венерология, както и в курсове по практическа дерматология и естетична медицина. Притежава множество сертификати от обучения за работа с лазерна и друга апаратура, поставяне на ботулинов токсин и филъри, мезотерапия, химични пилинги, премахване на доброкачествени образувания.

 

Широкият обхват на специалността е сред важните фактори, които стимулират д-р Лекова да разширява кръгозора, знанията и развитието си. Тя сравнява дерматологията с безкрайността на Вселената заради множеството различни направления, които се свързват с тази част от медицината - педиатрия, онкология, вътрешни болести, естетика, апаратни технологии, хирургия, инжекционни процедури, антиейджинг, лайфстайл.

 

Д-р Десислава Лекова следва личностен и професионален модел, заложен от майка й още в ранна възраст. Израства с мисълта да стане лекар и благодарение на своите целеустременост, амбиция и страст, постига детската си мечта - първо поколение медик в семейството, който днес е един от най-уважаваните, търсени и популярни експерти в областта на дерматологията и естетиката.

 

Научете повече за услугите в направление "Естетична медицина" или заповядайте на място в Дипломатическа клиника "Мона Лиза"!