Топ медици приемат нашите пациенти през 2018 година

Дипломатическа клиника "Мона Лиза" открива нови кабинети за прегледи и консултации с най-добрите специалисти в хирургията и вътрешните болести

Лекари от най-високо равнище ще посрещат пациентите на Дипломатическа клиника "Мона Лиза" от началото на 2018 година. От 3 януари те ще завеждат кабинетите по кардиология, ендокринология, хематология и останалите вътрешни болести, както и по хирургия.


Доцент Красимира Христова ще извършва консултации и прегледи в областта на кардиологията. Тя има защитена докторска степен върху приложението на новите ехокардиографски методи за оценка на миокардната деформация при пациенти след остър миокарден инфаркт. Доц. Христова е специализирала в престижни университети в Австрия и Белгия. Има успешно защитена магистратура в областта на Аdvance Medical Imaging в кардиологията към Католически Университет в Льовен, Белгия. Президент е на проведения през 2013 г. в София VII Световен форум по сърдечно-съдови заболявания и клинично хранене. От 2013 г. до 2015 г. е избрана за Президент на International College of Cardiology и Президент на International College of Nutrition за 2016 г. От декември 2013 г. и понастоящем е член на Борда на Директорите на Световната лига по хипертония. Гост-професор в Сreighton University - Омаха, Небраска, САЩ. Почетен член на International Academy of Сardiovascular Science, САЩ.


Доцент Теодор Атанасов е с професионална квалификация в областта на конвенционалната и мини-инвазивната спешна и планова коремна и гръдна хирургия. Неговите основни интереси са свързани с лапароскопските оперативни техники, като докторската му дисертация е на тема "Възможности и индикации за приложение на лапароскопска хирургия при остър апендицит". Доцент Атанасов е първият български лекар, получил акредитация и сертификат "Surgeon of excellence in hernia surgery" от Surgical Review Corporation за периода 2017 - 2020 година. През вече почти 20-годишната си професионална кариера е преминал cпециализации в Испания, Швейцария, Италия, Франция, Германия, Холандия, Бразилия, Хърватия, САЩ, Румъния и България, както и следдипломни квалификации в Бразилия, Испания, Швейцария, Италия, Германия, Хърватия, Холандия, Франция, Румъния и САЩ. 


Доцент Стефан Миланов е специалист в областта на вътрешните болести с приоритети ендокринология и спешна медицина. През 40-годишния си непрекъснат нито за ден трудов стаж той е автор на над 75 научни съобщения и публикации в областта на Вътрешни болести, Пулмология, Хематология, Кардиология, Нефрология, Ендокринология, Гастроентерология. Доцент Миланов се грижи за пациентите си още от 1972 година, когато завършва МА – София. Първите му професионални стъпки започват като ординатор по вътрешни болести в Окръжна болница – Търговище. В периода 1973-1976 г. е редовен аспирант в Института по хематология, а през следващите 3 години е ординатор в кардиологичната клиника на УМБАЛСМ "Н.И.Пирогов". Кариерата му продължава там и от 1981 до 1991 г. е младши научен сътрудник III степен на Клиника по спешни вътрешни болести, а от 1992 до 2013 г. – старши научен сътрудник на същата клиника. През 2014 г. премества практиката си в гр. Банкя, където става директор на лечебната дейност на СБР "Здраве". Доцент Стефан Миланов е с научни степени Доктор по медицина „Имунно инхибиращи фактори при острата левкоза“ (1978 г.) и Доцент по вътрешни болести (2013 г.).


Д-р Камелия Милчева е първият български хематолог, завършил успешно две програми за обучение на млади хематолози към Европейската Асоциация по Хематология - Мастър Клас 2013-2014 г., Байт Сайз Мастър Клас "Тромбофилия" 2015 - 2017 г. Успешно преминава първия изпит по хематология на Европейската Асоциация по Хематология, провел се в рамките на ежегодния конгрес в гр. Мадрид, Испания. В две поредни години – 2013-а и 2014-а, получава награда за "Млад Хематолог" в рамките на ежегодното провеждащия се симпозиум "Млад Хематолог", акредитиран от Европейска Асоциация по Хематология. Д-р Камелия Милчева е преминала специализации Трансплантология към Университетска клиника гр. Мюнхен. Германия, (2015 г.) и Еферентна терапия към Медицински Университет гр. Санкт Петербург, Русия (2017 г.). Участва като подизследвател в 4 мащабни международни клинични изпитвания, Фаза 3 - CLARION, ENDEVOR, Denosumab/Zometa, ASPIRE. Има редица участия в национални и международни форуми, автор е на публикации в областта на ХЛЛ и множествен миелом. През 2016 г. работи като член на работната група към комисията за оценка на здравните технологии към Министерство на Здравеопазването. Д-р Милчева членува в Европейското дружество по хематология и в Американската асоциация по клинична онкология.


Д-р Зоя Кунева е специалист в областта на Диагностика и лечение на заболяванията на сърдечно-съдовата система. Тя е сертифицирана за експертно ниво по ехокардиография, като провежда и курсове по специалността. Професионалното й развитие върви възходящо през целия й 30-годишен стаж, като в периода 2002-2005 г. е заместник-директор по лечебната дейност в УМБАЛ Александровска - София. Д-р Кунева е част от колектив, начело с проф. Ана Еленкова, направил 11-ото откритие в историята на българската наука, което доказа, че есенциалната хипертония се наследява в 70% от случаите. Признание за качествата на д-р Кунева е и това, че тя е класирана в кампанията "Лекарите, на които вярваме" за 2016 година.


Д-р Александър Цветанов e специалист в областта на миниинвазивната хирургия. Той завършва Медицински университет София през 1997 г. От 1998 до 2001 г. е гост лекар в "North Western Memorial hospital" – Chicago. В периода 2002-2007 г. е гостуващ хирург в "The George Washington University Hospital" – Washington, "Georgetown University Hospital" – Washington, "Boca Raton Community Hospital" – Florida и "NorthWestern Memorial Hospital" – Chicago. През септември 2010 г. специализира панкреасна хирургия в Kliniken der Ruhr-Universität Bochum, St. Josef- und St. Elisabeth-Hospital gGmbH, при проф. Waldemar Whl. От 2010 г. работи в I-ва хирургия на УМБАЛСМ "Н.И.Пирогов".


Д-р Садко Писин е високоспециализиран кардиолог с повече от 20-годишен професионален опит. Основните насоки в работата му са дислипидемиите и дегенеративните и вродени клапни пороци. Той е член на Българския кардиологичен съюз и Европейското кардиологично дружество. "Съвременната медицина има възможност да лекува успешно остри сърдечни и съдови заболявания преди да се развие тежко сърдечно, мозъчно или периферно нарушение. Колкото по-рано се предприеме спешно лечение, толкова по-голям шанс за успех има то", казва д-р Садко Писин.


 

Позвънете на телефон 0889 300 777, за да си запазите час за преглед и консултация в новите кабинети:

 

Хирургия;

Кардиология;

Ендокринология;

- Хематология

 


 

В готовност да помогнат за вашето здраве са и лекарите от вече познатите медицински направления в Дипломатическа клиника "Мона Лиза":

 

Естетична медицина и Дерматология (д-р Десислава Лекова, д-р Бан Камуна, д-р Виктория Зафирова и Радослава Иванова)

- Рехабилитация и Физиотерапия (д-р Силвия Паскалева и.д.)

- Дълголетие (д-р Силвия Паскалева и.д. и Весела Петрова).

 


 

Можете да се свържете с нас и чрез фен страниците ни в социалните мрежи Фейсбук, Инстаграм и Гугъл+, както и да ни посетите на адрес 1113 София ул. "Елемаг" 32.