Хидротерапия - лечебни басейни

Хидротерапията е успешно издържал строгия тест на времето естествен метод за възстановяване. Специално разработените упражнения за рехабилитация във вода спомагат за възстановяване след различни заболявания на опорно-двигателния апарат (ортопедични, ревматологични, неврологични, укрепващи сърдечно-съдовата и дихателната система). 
 

Хидротерапията допринася за по-бързата мобилизация на организма, за възстановяване на ходенето и за цялостното подобряване на физическото състояние на пациента.Лечебният ефект на водата се базира на следните й принципи и свойства:


•    температура
•    хидростатично налягане
•    механично въздействие
•    съпротивление
•    химично възействие на водата
 

Упражненията във вода спомагат за по-лесното ходене и движение на определени части на тялото, особено при пациенти с мускулна слабост и атрофия, при това - с минимално натоварване на ставите. Хидрокинезиотерапията подпомага и укрепването на отслабените и атрофирани мускули. Повишената температура на водата ефективно отпуска мускулите и контролира спастичността им, подобрява кръвообращението и метаболизма, като по този начин улеснява движението.В рехабилитационния център ANIMUS има три иновативни лечебни басейна с отопление. Техният специален дизайн, съчетан с необходимото оборудване (електрически асансьор, балансиращи и съпротивителни устройства, хидромасажна система) ги прави лесни и безопасни за използване, независимо от заболяването и възрастта.Приятното и функционално обзавеждане на басейна осигурява отлично взаимодействие между пациента и терапевта, което е ключът към успешното възстановяване.Екипът за рехабилитация адаптира програмата за хидротерапия индивидуално, според нуждите и целите на всеки един пациент.