АПАРАТНИ ПРОЦЕДУРИ

Апаратните процедури в естетическото отделение на Дипломатическа клиника „Мона Лиза“ осигуряват цялостната грижа за лицето и тялото. Те са предпочитан избор за хората с изострена сензитивност, защото гарантират напълно безболезнено постигане на мечтата за красива кожа. Специалистите в Дипломатическа клиника „Мона Лиза“ използват апаратура от най-висок международен стандарт. Машините Accent Prime, Soprano Ice Platinum, Harmony M и CO2 Laser са произведени в Израел и предоставят максимална ефективност в условията на 100-процентова безопасност.

Когато споменем думата лифтинг, обичайно първата асоциация е скалпел, изолация, болка, възстановяване…

Това вече за щастие съвсем не е наложително. Може да се сдобиете с по-гладка и стегната кожа с избистрен тен още през обедната почивка. Затова ще се погрижи специалната платформа ClearLift 4D на Harmony XL Pro (Alma лазери). Буквално за минути няколко години ще бъдат изтрити от лицето ви. Уникалното е, че това ще се случи без болка и възстановяване.

Специално разработената от Алма система ClearLift 4D е доказала своята ефективност и безопасност в няколко клинични проучвания, а последното поколение лазер ни я предоставя в най-усъвършенствания си вариант.

Как точно действа?

Пикселираният неаблативен лазер (Q-switch Nd:YAG) разделя излъчваната енергия на множество фракции , които навлизат на 3 мм дълбочина в дермата под формата на изключително кратки и мощни наносекундни импулси. Кожата се загрява отвътре навън, като се получава напълно контролирана травма, която буквално представлява един силен фотоакустичен „ритник“. Той директно отключва процесите по ремоделиране, за да може в крайна сметка да се преборим с отпускането. Дълбочината на въздействие осигурява подновяване на колагеновите структури на няколко нива, за да настъпи видимо стягане и лифтиране. През цялото това време повърхността на кожата остава незасегната, което на практика означава, че няма възстановителен период.

Предимства на ClearLift

В немалко случаи технологията е сравнима дори с фокусирания ултразвуков лифтинг, като за разлика от него няма риск от атрофия на мастната тъкан. Допълнителен бонус е, че наносекундните лазерни импулси разбиват излишния и нежелан пигмент на по-малки фракции за да се елиминира по-лесно. Освен по-стегната и млада, кожата ви ще бъде и по-сияйна и с равномерен тен.

Чудесната новина е, че тази процедура е подходяща за всяка възраст, цвят и тип кожа.Clearlift 4D е идеалният вариант да получите цялостно подмладяване, избистряне и стягане на кожата без агресия и видими следи от самото третиране. Лазерът е изключително нежен и прецизен при третиране дори на най-деликатни области, като шия, около очите, които са много по-уязвими и податливи към странични ефекти и изгаряния.

Препоръчителният курс е от 3 до 6 процедури, за да се постигне оптимално стягане и подмладяване на кожата на лицето и шията. Ефектът е с продължителност до 2 години, но за да го удължите е желателно да се правят поддържащи процедури през около 6 месеца. Няма болка, няма видими следи по кожата ви по време и след ClearLift. Няма и по-съвършен вариант да се преборим със следите на времето по толкова прецизен и деликатен начин. Технологията е предпочитана основно от онези, които търсят подобряване в качеството и плътността на кожата си без грам дискомфорт, какъвто има при оперативни, иглени и аблативни интервенции.

Специалистите от Дипломатическа клиника „Мона Лиза“ са на разположение за всички ваши въпроси във връзка с възможностите за подмладяване на кожата на лице и тяло.

И така, време е да започнем пътуването назад във времето!

Розацеята е често срещано хронично заболяване на кожата особено сред представителите на бялата (caucasian) раса. Ангажира основно лицето и засяга 3 пъти повече женския пол. Най-често се появява между 30 и 60-годишна възраст. Благодарение на специлистите в Дипломатическа клиника „Мона Лиза”, вече не е нужно да изпитвате притеснение и да губите време и средства за прикриване червенината по лицето с плътни слоеве грим. При нас ще намерите най-съвременни и комплексни методи за лечението на тази честа дерматоза.

Какво предизвиква Розацеята?

Предполага се, че заболяването възниква в резултат от действието на различни фактори, но не всички са изяснени напълно. Сигурно е, че комбинацията от наследствено предразположение и фактори на околната среда може да отключат или влошат вече налична розацея.

Допускат се също и следните вероятности:

 • Повишена ензимна активност и нива на някои пептиди (кателицидини) на повърхността на кожата
 • Влияние на някои от чревните бактерии чрез повишаване нивата на метан и водород
 • Участие на Demodex folliculorum – малък акар, живеещ в космените фоликули
 • Нервносъдова нестабилност

Най-честите фактори, които могат да влошат една розацея са:

 • Топлина и студ
 • Температурни промени
 • Слънчева светлина и изгаряне на слънце
 • Интензивно физическо натоварване
 • Стрес, безпокойство и други негативни емоции
 • Пикантни, люти и горещи храни
 • Алкохол
 • По-агресивни козметични продукти

При розацеята се обособяват 4 различни форми. При всяка една от тях проявленията и симптомите може да варират в различна степен, както и да се преминава от една форма в друга. В началото, при болшинството пациенти, се наблюдава преходно зачервяване на лицето, което често е пристъпно (флаш) под въздействието на различни стимули – температурни, емоционални, храни и други. С времето зачервяването започва да става все по-трайно и така се оформя Еритемотелеангиектатична розацея. Характерно за нея е, че освен пристъпните зачервявания, дори в състояние на покой, в определени зони на лицето трайно си остава различна по интензитет червенина. Обичайно за тази форма е наличието на видими и разширени капиляри по бузи, нос, брадичка и чело. Понякога пациентите съобщават и за поява на чувство на парене, сухота и повишена чувствителност на кожата.

 • Папулопустулозна или възпалителна розацея протича с по-интензивна червенина на фона, на която се появяват и пъпки с или без гнойни връхчета по подобие на акнето.
 • Фиматозна розацея е по-типична за мъжете. Характерното за нея е загрубяването и задебеляването на кожата в определени части на лицето, най-често носа, под влияние на хроничното възпаление. Кожата изглежда неравна, на буци, с разширени пори, уголемени мастни жлези и множество големи и разширени капиляри.
 • Очната розацея рядко протича самостоятелно, често се комбинира с кожни проявления. Пациентите се оплакват от сухота в очите, усещане за чуждо тяло, сърбеж, чувствителност към светлина, зачервяване. При тази форма е желателно лечението да се провежда в колаборация с офталмолог, за да се избегнат по-сериозни усложнения.

Апаратните светлинни и лазерни технологии отдавна се оформиха като стандарт в лечението на розацеята. По преценка на дерматолога към терапията може да се добавят локални или системни медикаменти в зависимост от тежестта и проявленията на розацеята.

Уникалната платформа на един от лидерите в лазерните технологии Alma Harmony XL Pro е последно поколение апаратура, благодарение на която се премахват различни по калибър и наситеност съдове по лицето.

Принцип на действие

Оксихемоглобинът в кръвта е прицелната структура, към която са насочени лазерните лъчи. Излъчваната от накрайника Dye-VL лазерна енергия съвпада с пика на абсорбция на оксихемоглобина 500 – 600 nm. Въздействието върху съдовете се базира на принципа на селективна фототермолиза. Погълнатата от съдовете енергия се трансформира в топлина, която постепенно води до унищожаване им. По този начин се постига напълно селективно премахване на червенини и разширени капиляри, като се щади околната кожа. По-големите по калибър съдове се премахват с помощта на Nd:YAG лазер 1064 nm.

Само между 2 и 5 третирания са достатъчни, за да се избавите от неприятните червенини и мрежи от капиляри по лицето си. В допълнение, лазерното третиране оказва и с противовъзпалително действие, стабилизира съдовете, тушира флашовете и повишената чувствителност на кожата. Като се има предвид, че розацеята освен хронично е и прогресиращо заболяване, лазерното третиране за момента е най-ефективният метод за осигуряване на контрол и дълги ремисии.

Разширените малки вени и капиляри по кожата на краката са чест проблем, предимно сред женския пол. В повечето случаи приличат на лилави или синкави нишки или мрежи с малко или множество разклонения. Могат да бъдат напълно безсимптомни, но понякога са придружени с оплаквания като тежест, подуване на краката и дискомфорт при продължително стоене прав. Веднъж появили се, с времето стават повече и по-видими.

Сред основните причини за образуването им са наследствено предразположение и хормонални влияния (бременност, прием на противозачатъчни). Установено е, че се влошават от излагане на силно слънце, загряващи процедури, продължително кръстосване на краката или стоене прави, тютюнопушене, качване на килограми.

Как протича процедурата?

За премахване на разширени капиляри и малки вени по краката най-често се използва Nd:YAG (1064 nm) лазер. Подходящи за успешно третиране са съдове с диаметър 1 до 3 мм. Кожата се намазва с охладен гел и лазерът се насочва към разширения капиляр или вена. Основната прицелна структура за лазерната енергия е хемоглобинът. Погълнатата енергия се превръща в топлина, която води до слепване и разрушаване на съда чрез процес, известен като термокоагулация. Този процес отнема време и затова първите резултати ще може да видите едва 2-3 месеца след процедурата.

Изисквания след процедурата

Първите няколко дни след обработката на съдовете е желателно да избягвате горещи душове, носенето на високи обувки и продължително стоене прави. Около 7-10 дни не се препоръчват масажи и интензивни спортове. Задължително е месец преди и след процедурата да не се излагате активно на слънце или да посещавате солариум.

Какви са възможните рискове от процедурата?

Усложнения при лазерно третиране на разширени капиляри по краката са много редки, ако процедурата се изпълнява от опитните специалисти в Дипломатическа клиника „Мона Лиза“. В повечето случаи допълнителните проблеми са временни и отзвучават за няколко месеца. Непосредствено след обработката е нормално да се получи зачервяване и подуване по хода на съдовете за няколко часа. Понякога може да има леки синини и в изключително редки случаи малки мехури, хипер- или хипопигментация.

С всяка процедура настъпва подобрение в рамките на 30-40 %. В болшинството случаи за заличаване на съдовете ще са нужни средно 3 процедури през 2-3 месечен интервал.

Микронидълинг е съвременна медицинска процедура, при която чрез контролирано „набождане“ на кожата настъпва стимулиране на колагенов синтез. В основата на процедурата е заложена идеята да се възползваме от естествените способности на кожата да регенерира след нанасяне на напълно дозирана микротравма. Това веднага води до бърз старт на процеси на регенерация в третирания участък, което в крайна сметка приключва с обновяване, подмладяване и подобряване структурата на кожата.

Въпреки изобилието от лазерни технологии, микронидълинг продължава да набира популярност поради безспорно доказаната си ефективност и безопасност.

В кои случаи микронидълингът може да бъде ефективен?

 • Белези от акне
 • Оперативни и белези от изгаряния
 • Фини линии и бръчки
 • Стрии
 • Разширени пори
 • Намалена плътност на кожата

Как протича процедурата?

Преди манипулацията кожата се обезболява с анестезиращ крем. Процедурата се извършва с апарат, в чиято ръкохватка се поставят накрайници с различен брой изключително фини игли от най-висококачествена медицинска стомана. По време на работа накрайникът може да вибрира със скорост 100 до 150 вибрации в секунда, за да може максимално ефективно да се обхване проблемната зона. Работи се на различна дълбочина 0,5-2,5 мм, също съобразена с особеностите на кожата и показанията за третиране. Навлизането на игличките в дермата и множеството микроубождания от тях се регистрират от кожата ни като травма. Най-естествената реакция е да започне оздравителен процес чрез освобождаване на различни активни субстанции като цитокини, медиатори, растежни фактори. Именно те отключват процесите на регенерация, а в тях основно място заема производството на нови и здрави колагенови и еластични влакна.

Непосредствено след процедурата кожата е зачервена и чувствителна и изглежда все едно сте изгорели на слънце. На следващият ден червенината е драстично намалена, а на третия в повечето случаи е отзвучала.

За оптимален ефект препоръчваме 4-6 процедури през 3-4 седмичен интервал. Разбира се, може да има индивидуални вариации в зависимост от проблема ви. Ще започнете да се наслаждавате на резултатите от процедурата след 4-5 седмици, като с всяка следваща процедура те ще стават все по-видими.

Микронидълинг е иновативна процедура, която е чудесна алтернатива на високотехнологичните лазерни процедури. Нейните основни предимства са по-краткият възстановителен период и по-малък риск от странични реакции. Отлично се комбинира с процедури, като химичен пилинг и плазмотерапия за още по-впечатляващи резултати.

Доброкачествените образувания по кожата са честа причина за посещения при дерматолога. Те могат да варират на големина и брой, да имат различен цвят, да са разположени под или над нивото на кожата. В повечето случаи пациентите желаят тяхното премахване по естетични съображения или защото се намират на места, подложени на натиск и триене.

Меки фиброми, себорейни или вирусни брадавици, епидермални кисти, бенки и ксантелазми са най-често срещаните сред тях.

Съществуват няколко различни метода за третиране на доброкачествени образувания:

 • СО2 лазер
 • Електрокаутеризация
 • Криотерапия
 • Химична деструкция
 • Хирургична ексцизия или пънч биопсия

В Дипломатическа клиника „Мона Лиза“ разполагаме с всички варианти. Изборът на метод, всички предимства и недостатъци ще бъдат подробно обсъдени с вас по време на консултацията.

Безспорно най-високо технологичен е СО2 лазерът. Той позволява пълен контрол на дълбочината на въздействие по време на процедурата. Образуванията се отстраняват чрез тяхното „изпаряване“. Непосредствено след процедурата третираната зона се покрива от кафеникава коричка, която отпада след 5-10 дни.

За пълен комфорт на пациентите се използва локален анестезиращ крем или инфилтративна анестезия. Това позволява да се работи безболезнено и в по-деликатни зони, като клепачи, шия, деколте.

Задължително изиксване е третираната зона да се предпазва от УВ лъчи в рамките на месец след манипулацията.

Нежеланите пигментации (хиперпигментации) са проблем на много хора по света. С напредването на възрастта те се увеличават поради факта, че основен принос за тяхното образуване има кумулирането на УВ експозиция. Неприятната истина е, че неравномерната пигментация дори може да придава много по-състарен вид на кожата от бръчките.

Въпреки че в основата на хиперпигментациите стои слънчевата светлина, винаги трябва да се търсят и други възможни подлежащи причини – хормонални проблеми, прием на някои видове медикаменти, включително контрацептиви, използване на неподходяща козметика.

Най-често обект на процедури са лунички, лентиго или така наречените „старчески петна“, епидермална мелазма, пигментации, предизвикани от различни вещества върху кожата, травматични татуировки и други.

Решението на този проблем е трудно и изисква комплексен подход. Възможностите на съвременната естетичната дерматология най-общо включват различни по вид лазерни технологии, химични пилинги и мезотерапия. В Дипломатическа клиника „Мона Лиза“ изборът на процедури, тяхната последователност и комбиниране се прави от опитни специалисти. Задължително е ползването целогодишно на слънцезащитен продукт и локални изсветляващи продукти по предписание на дерматолог.

Какво представлява лазерното третиране?

В Дипломатическа клиника „Мона Лиза“ разполагаме с няколко различни лазерни технологии (IPL, Q-switch Nd:YAG и KTP), които позволяват да се третират пигментации с различна интензивност и дълбочина в кожата. Общият принцип, по който апаратните технологии въздействат върху нежеланата пигментация, е чрез насочване на кратки импулси от видимата и/или инфрачервена светлина с висок енергиен потенциал. Това води до рязко локализирано повишаване на температурата и разбиване на пигмента меланин на по-малки фрагменти, които се елиминират под формата на фина коричка.

Какво може да очаквате след процедурата?

В зависимост от типа на кожата (тен, плътност) на третираното място е възможно първоначално да се получи зачервяване и лек оток. Подобни странични действия обикновено отзвучават до 24 часа. Напълно нормален и очакван ефект е да настъпи потъмняване или така нареченото „карбонизиране“ на петната, което преминава за 5-7 дни под формата на почти незабележимо излющване. Процедурата е бърза, съпроводена от лек или незначителен дискомфорт. За оптимален ефект са нужни 2-5 третирания през 3-6 седмици.

Има ли ограничения за извършване на такъв тип процедури?

Лазерното третиране е неинвазивна процедура, която без проблем може да бъде вместена в ежедневните ангажименти. Практически няма възстановителен период и позволява прилагането на грим няколко часа след това. Основните ограничения за провеждането и са свързани най-вече с наличието на тен и предстоящо излагане на слънце. Не се прилага при бременност, прием на медикаменти или хормонални проблеми, повишаващи склонността на кожата към хиперпигментация, наличие на локална инфекция в третираната зона.

С напредване на възрастта, тeнът и текстурата на кожата ни се променят. Започват да се появяват фини линии и бръчки, петна или други несъвършенства по нея, а текстурата и става неравномерна.

Pixel CO2 е лазерна платформа с високa мощност, която съчетава несравнима прецизност и иновация в областта на естетичната медицина. Това е минимално инвазивно, ефективно решение за третиране на различни естетични проблеми (белези, мелазма, стрии, подмладяване на кожата) със значително минимален риск и отлични клинични резултати.

Лазер Pixel CO2 дава възможност за различна степен на аблация и термален ефект, постигнат без разрези. Посредством аблация слой по слой и проникване на променлива дълбочина, системата гарантира висока прецизност, контрол и максимално ефективни процедури с минимален риск от увреждане на тъканите. Комбинирането на CO2 лазер с транс-епидермална доставка на активни съставки, използвайки Аlma IMPACT тм модул за подобряване и поддържане на дълготрайни естетични резултати, води до следните ползи:

 • Резултати – висока прецизност и контрол на процедурата
 • Безопасност – минимален риск от странични ефекти
 • Скорост – кратки процедури
 • Кратък възстановителен период в сравнение с традиционните CO2 апликатори
 • Многофункционалност – различни накрайници и настройки на процедурите

Процедурите на Alma за подобряване на тена и текстурата и на базата на светлинни и лазерни технологии за ресърфейсинг на кожата, изглаждат и възстановяват баланса. Те също така подобряват цялостния тен и еластичност. С тях се постига и редуциране на повърхностната пигментация и размера на порите, като в същото време кожата е предпазена от процеса на стареене. Всички процедури са безопасни, ефективни и подходящи за всеки тип кожа.

Стриите са доста чест повод за посещение в кабинета на дерматолога. Женският пол е засегнат в по-голяма степен предвид бременността, която е сред най-честите причини за тяхната поява. Други причини за образуване на стрии са бързото израстване през пубертета, резки колебания в телесното тегло, прием на кортикостероиди и други анаболни препарати. Генетичните фактори пък от своя страна залагат какво е количеството и разтегливостта на еластичните влакна.

Последните проучвания сочат, че 40 % от мъжете имат стрии. Честотата сред мъжкия пол през последните години нараства поради повишения прием на анаболни стероиди сред част от активно спортуващите. Появяват се предимно по седалището, долната част на гърба, мишниците, бедра и подбедрици.

При дамите стриите се наблюдават в над 70 %, като се формират основно по гърдите, корема, бедрата и седалището. Интересно е, че бременни жени в по-млада възраст е по-вероятно да образуват стрии явно поради по-малката разтегливост на кожата.

По своята същност стриите са атрофични белези, тъй като са резултат от разкъсване на колагенови и еластинови влакна в дермата. Това прави тяхното пълно премахване невъзможно. Разполагат се перпендикулярно на посоката на разпъване.

В началото на своята поява стриите са червени или виолетови, т.е. пресни стрии. След минимум 6 месеца те постепенно избледняват и придобиват окончателния си вид – леко хлътнали бели или стари стрии.

Как се третират стриите?

Пресните стрии се повлияват много успешно от т.нар. васкуларни лазери (Dye VL). Необходими са 2-3 процедури през месец. Паралелно с настъпващото видимо избледняване, се подобрява и релефа и плътността на кожата. Причината е допълнителната стимулация на фибробластите да синтезират нов колаген и да се ремоделират еластиновите влакна. Допълнителна помощ могат да окажат радиочестотният лифтинг и плазмотерапия.

Старите стрии се повлияват от различни неаблативни и аблативни технологии.

 • Неаблативните лазери (фракциониран Erbium:Glass 1540 nm) не нарушават целостта на епидермиса при преминаването на лъчите през него и оказват въздействие директно в дермата.
 • Аблативните фракционирани лазери (СО2) повлияват в най-голяма степен стриите, но възстановяването е по-бавно, има повече риск от нежелаи реакции и не са подходящи за хора с по-тъмен цвят на кожата.

И при двете технологии се препоръчват средно 4 процедури през 4-6 седмичен интервал.

 • Алтернативен вариант на тези процедури е микронидълинг. Той е сравнително нова процедура, също с обещаващи, но малко по-слаби резултати. Спомагателно действие може да имат средно дълбоки химични пилинги и микродермабразио.

Soprano ICE Platinum предлага най-безболезненото, безопасно и ефективно решение за трайна лазерна епилация, което можете да откриете днес. Отличава се с върхова технология, гъвкавост и удобство. Вече можете да третирате всеки фототип кожа, всеки цвят косъм 365 дни в годината.

Лазерната епилация със Soprano ICE Platinum комбинира преимуществата на три дължини на вълнaтa. Отличните резултати превъзхождат всеки подход, използващ само една дължина на вълната.

От вас се изисква космите в зоната, която ще се третира, да не са скубани (кола маска, пинсета) поне 3 седмици преди процедурата. Също така преустановете ползването на продукти за изкуствен тен и посещения на солариум поне 2 седмици преди третирането.

Защо точно Soprano ICE Platinum?

Лимитирана платформа на Alma Lasers, базирана на трио клъстерна диодна технология, комбинира 3-те най-успешни лазера – диоден, александритен и Nd:YAG, в един единствен иновативен накрайник. Така едновременно се въздейства на различни нива в тъканите, в зависимост от дълбочината на корена на косъма. Уникалната и патентована SHR технология дава усещане за един силно затоплящ масаж, тъй като косменият фоликул се загрява постепенно чрез множество леки лазерни импулси. Така повърхността на кожата остава пощадена. На практика риск от изгаряне не съществува, а същевременно енергията е изцяло концентрирана в стволовите клетки на космения фоликул.

Не по-малко важно е, че това е и най-бързият лазер в света. Скоростта на работа стига до 20 импулса в секунда

Колко процедури ще са необходими?

Ако космите в зоната на третиране са във фаза на анаген, т.е. фаза на растеж, тогава те ще бъдат ефективно повлияни по време на процедурата. Поради особеностите в цикличността на космения растеж, за пълно редуциране на окосмяването ще са нужни 4 до 8 процедури през интервал от минимум 4 – 8 седмици. Вариациите в броя и честотата на процедурите зависят от наличието на хормонално влияние в съответната зона, както и от продължителността на анаген фазата.

Процедурите са безболезнени, бързи и комфортни, а вие ще получите красива и нежна като коприна кожа, за която винаги сте мечтали. Ние от Дипломатическа клиника „Мона Лиза” имаме удоволствието да предложим точно това, защото е най-съвременното и цялостно решение за лазерна епилация. То се използва от множество водещи клиники и специалисти по цял свят. Възползвайте се от доказана технология в редица клинични проучвания и притежател на международен патент!

Колагенът е тайната и естествена съставка на младата и стегната кожа. С течение на времето възпроизводството му намалява. С помощта на радиочестотния лифтинг стимулацията за възпроизводството е възможна. Прилага се по една процедура на 10-14 дни от 4 до 6 броя, според необходимостта.
VelaShape II е уникален апарат, който извайва фигурата, като намалява целулита и обиколките само след четири процедури! Той осигурява видими резултати без загуба на време или дискомфорт. Тайната е в технологията, единствена по рода си, която съчетава elos с вакуум и тъканни манипулации за намаляване на обема и оформяне на мастните тъкани.

Процедура с VelaShape II

Двойни апликатори третират множество зони на тялото, като например корема, задните части, бедрата и ръцете. Значително намаление с до 6 см на обиколката на талията! Намалява появата на упорит и устойчив целулит. Значително намалява обиколката на бедрата – до 2 см.

Видими резултати

Още след първата процедура започва да се забелязва подобрение на кожата – повърхността на третираната зона е по-гладка, здрава и стегната при допир. Резултатите в намаляването на обиколките се наблюдават от първата до втората процедура, а подобряване на целулитните зони – само след 4 процедури!

Намаляване на обиколката

В клиничните изследвания средното намаление е от 6 см в обиколката на корема и до 2 см намаление в обиколката на бедрата.

Безопасност

Процедурите са безопасни и ефективни за всеки тип и цвят кожа. Няма информация за влияние върху здравето в краткосрочен или дългосрочен план.

Боли ли?

Повечето пациенти намират процедурите с VelaShape II за комфортни – като топъл дълбок масаж на тъканите. Процедурите са проектирани да съответстват на Вашата чувствителност и комфорт. Нормално е за няколко часа след третирането да усещате затопляне, а кожата ви да бъде зачервена.

Резултатът

За да постигнете и запазите перфектните резултати, е препоръчително периодично да правите поддържащи процедури. Както всички нехирургични или хирургични техники, ефектът ще бъде по-дълготраен, ако следвате балансирана диета и редовно правите упражнения.

Оформете тялото си с VelaShape II в Дипломатическа клиника „Мона Лиза“!

Системата Alma Accent Prime е уникална комбинирана платформа, разработена на основата на ултразвукова и специфична радиочестотна технология, с която се постига бърз и дълготраен ефект.

Селективно третиране:

 • Неинвазивен метод – „неоперативна липосукция“
 • Обработват се всички зони на тялото и лицето
 • Работата на различни дълбочини позволява отличен контрол и по-добри резултати, запазвайки околните тъкани невредими
 • Бързо и безвредно намаляване на обиколките е напълно реалистично