ГОДИШНИ ПРОФИЛАКТИЧНИ ПРЕГЛЕДИ

Доверени специалисти сотношение към детайла в медицината ДОВЕРИЕ 04 Дигитално оптимизирани процеси и услуги ТЕХНОЛОГИИ 02 Качествени здравни услуги съобразение с нуждите и работата КАЧЕСТВО 05 Оптимизация и ефективност на дейностите ПРОЦЕС 01 Уютна обстановка с грижа къмпсихо-емоционалното състояние СПОКОЙСТВИЕ 03 Lorem ipsum doloramet, consectetIur YOUR TITTLE 04 Lorem ipsum doloramet, consectetIur YOUR TITTLE 02 Lorem ipsum doloramet, consectetIur YOUR TITTLE 05 Lorem ipsum doloramet, consectetIur YOUR TITTLE 01 Lorem ipsum doloramet, consectetIur YOUR TITTLE 03

Нашата мисия е да подобрим качеството на живот и да запазим Вашите служители здрави...

Иновации в подхода

Процесът за организация, планиране и провеждане на профилактични прегледи в МЦК Мона Лиза се базира на баланс между дълго-годишен контекстен опит в сферата на здравеопазването и превенцията и технологична оптимизация. В допълнение предоставяме възможността за електронно здравно досие на всеки преминал през профилактични прегледи и изследвания. Посредством услугата всеки може лесно и удобно проследява здравното си състояние през годината и да споделя информация със здравни специалисти. Чрез разнообразните услуги от нашето дигитално портфолио можете с лекота да се свържете с наш лекар, да запишете част или да намерите и поръчате предписаните Ви медикаменти и хранителни добавки.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Съвмременна апаратура

Апаратурата, която се използва при извършването на прегледите притежава най-високите технологични параметри, което позволява постигане на високо качество при извършване на прегледите. Точност, ефективност и прецизност за пациентите. Посредством съвременните възможности предлагани от смарт устройствата връзката на резултатите от прегледите с други дигитални услуги е лесна и достъпна.

Клиника от ново поколение

Медицински център в уюта, на който забравяме за неприятното усещане при мисълта, че ни предстоят медицински интервенции. Честа причина за отказ от посещение на задължителния профилактичен преглед са неприятните мисли, които се пораждат у хората, когато става въпрос за здравна структура. Обстановката, в която ще попаднат в медицинския център предразполага максимална грижа за психо-емоционалното състояние на служителите по време на провеждане на рутинните прегледи.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Заедно с най-добрите на пазара

Mедико-диагностичните изследвания се извършват в най-големите сертифицирани референтни лаборатории в България. Нашите доверени партньори ще се погрижат за безпроблемно пробонабиране и своевременни, точни резултати. При нужда от специализирани и по-задълбочени здравни дейности Вашите служители могат да разчитат на нас за качествено и своевременно адресиране на последващите медицински процедури.

Експерти в бранша

Целта на профилактичните прегледи е запазим служителите Ви в добро здраве с грижа за подобреното им качество на живот. С радост ще Ви консултираме в избора на правилния пакет според профила на служителите във фирмата. Персонализираният подход при избора на дейности, които да разширят базовия профилактичен пакет е от изключително значение, за да бъде максимално полезен резултата от проведените прегледи и изследвания.

 

 

 

 

 

 

 

 

Достъпно качество

Качествената медицинска услуга, която ще получите е остойностена по начин, който я прави достъпна за потребителите. Съобразявайки се с икономическите условия в географския район, в който се намираме се стараем пациентите да получат грижи и внимание от най-добрите специалисти, за да заменим скъпоструващото лечение с малка сума отделена за профилактични дейности.

Заедно с най-добрите на пазара​

ТРИСТЕПЕННА ГАРАНЦИЯ ЗА
ВИСОКО КАЧЕСТВО

1.

Планиране на удобни часови слотове за предоставяне на заложените дейности без изчакване пред кабинетите и пълна конфиденциалност поради ограничаване на достъпа на други пациенти.

2.

Административен асистент, който подпомага цялостната организация на профилактичния процес

3.

Здравен асистент, който подпомага безпроблемното протичане на диагностичния процес и предоставя медицински консултации при интерес да бъдат извършени допълнителни дейности.

сВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС

РАЗКАЖЕТЕ НИ МАЛКО ПОВЕЧЕ ЗА БИЗНЕСА И СЛУЖИТЕЛИ СИ, 
ЗА ДА ПРЕДОСТАВИМ ВЪЗМОЖНО НАЙ-ПЕРСОНАЛИЗИРАНАТА УСЛУГА

Преимущества на течнобазираната цитология

Златен стандарт в скрининга за рак на шийката на матката. Чрез него грешките при обикновена цитонамазка се изключват. Изследването дава възможност за по-ранно, точно и категорично поставяне на диагноза. Използва се като единствен метод в развитите държави.

Минимално включените в пакет Щитовидна жлеза лабораторни изследвания

Основни хормони на щитовидната жлеза:

 • TSH
 • FT3
 • FT4

Основни анти-тела на щитовидната жлеза:

 • TAT
 • MAT

Ехография на млечни жлези - важност и информация за изследването

Ултразвуковото изследване (ехография) на млечните жлези (гърдите) е задължително изследване за жени между 15 и 70 годишна възраст минимум веднъж годишно. 

По време на диагностиката се използват отразени ултразвукови вълни, с помощта на които се създава изображение. При провеждане на ултразвуково изследване не се използват рентгенови, други йонизиращи или вредни лъчи. Ултразвуковото изследване на млечните жлези се провежда с помощта на малък накрайник, който се държи в ръката от изследващия. Той се поставя и се движи напред и назад върху гърдите. 

Ехографията на млечните жлези е един от най-широкоразпространените и безболезнени методи за профилактика при жените и ранно откриване на рак на гърдата – много широко разпространено социално значимо заболяване. Според Световната здравна организация ненавременно неоткрит и лекуван рак на гърдата води до най-много 5 години преживяемост при жените. 

Не е необходима специфична подготовка за провеждане на ултразвуково изследване на млечните жлези. Необходимо е да свалите дрехите от кръста нагоре.

Информация за трансвагиналната ехография и нейната важност за женското здраве

Трансвагинална ехография представлява диагностично изследване, с чиято помощ в реално време се визуализират органите и структурите в малкия таз със следното предназначение:

 • дава информация за груби отклонения в невро-хормоналната регулация на менстроалния цикъл и съответно за необходимостта от провеждане на допълнителни хормонални лабораторни изследвания;
 • ключов метод за диагностика и лечение на стерилитет;
 • открива наличие на хиперплазия на маточната лигавица и ендометриален полип;
 • откриване и диагностика на малък миоматозен полип както и за проследяването му на 6 месеца.

Вагиналната ултразвукова диагностика е от ключово значение при жени, които се опитват да забременеят. Тя предиставя възможност за ценка на състоянието на яйчниците, чрез брой на фоликулите и наличие на овулаторен фоликул. Едно от най-важните изследвания в тази област е т. нар. фоликулометрия в съвкупност с овулационните тестове.

Не на последно място трансвагиналната ехография спомага за откриване на тънкостенни кисти на яйчниците или начален стадий на рак на яйчника – животозастрашаващо заболяване особено за жени след 60 годишна възраст.

Този диагностичен метод спомага и за ранно откриване на ендометроидни кисти или дермоидни кисти, които отстранени на време спасяват от бъдещ стерилитет.

 За изследването не е нужна специална предварителна подготовка. 

Информация за важността на цитонамазката и предписания при вземане на материал

Световната здравна организация препоръчва да извършва цитологично изследване на шийката на матката поне веднъж годишно, а по-добре веднъж на всеки 6 месеца. Чрез това изследване се идентифицира наличието на предрак или рак на маточната шийка и се определя обема на по-нататъшните действия на лекаря.

Цитонамазката е безболезнено изследване придружаващо профилактичния преглед.

Изискванията за него са да не използвате един ден преди това тампони, различни вагинални кремове и препарати или да си правите промивки. Желателно е да не сте имали сексуален контакт поне 24 часа преди изследването.

Какво представлява прегледа при акушер гинеколог и защо е важен

Гинекологичният преглед дава информация за наличине на:

 • остра или хроничка инфекция във влагалището;
 • лезия на маточната шийка – “раничка”;
 • остри или хронични възпаления в яйчници и маточни тръби.

Чрез прегледа лекарят може да прецени необходимо ли е провеждане на допълнителни микробиологични изследвания на влагалищен секрет и в каква насока да бъде потенциално лечение на гинекологичен проблем.

Специфична част на гинекологичната анамнеза е получаването на информация за менструацията, половия живот и репрудуктивното здраве на жената.

Дамите трябва да съобщят за датата на последната редовна менструация, продължителност, цикличност и сила на кървенето. Уточняват се минали бременности, тяхното протичане, стерилитет, аборти. Изследването на пациентката продължава след заемането на легнало положение по гръб на гинекологичен стол, с ръце на гърдите, максимално отпусната мускулатура. Ще бъде използван специален инструмент – спекулум. По време на изследването се прави анатомична и физиологична оценка на влагалище и маточна шийка.