Физиотерапия с иновативни технологии в мона лиза

За пръв път в България Дипломатическа клиника “Мона Лиза” събира на едно място високотехнологичната и стандарната физиотерапия с “Персонални терапевтични протоколи”. Пациентите могат да избират между лечение на най-високо ниво в нашата централа и мобилна физиотерапия в удобнен ден и час във вашия дом или офис.

Ръководеният от д-р Силвия Паскалева екип от опитни специалисти гарантира бързи резултати с възможно най-малък брой процедури и ефект още след първата терапия. Последното поколение физиотерапевтични практики в Дипломатическа клиника „Мона Лиза“ са насочени не само към въздействие върху симптомите, а и към ликвидиране на първопричината. Те са еднакво подходящи както за остри, така и за хронични заболявания. Иновативният подход се прилага и в лечението и рехабилитацията на пациенти с наднормено тегло и свързаните с него проблеми.

МОЖЕТЕ ДА ЗАПОЧНЕТЕ С ПРОБЛЕМ, КОЙТО ИМАТЕ

Болки в гърба

Спортен травматизъм

Старчески/дегенеративни заболявания при млади хора

Счупвания, обездвижвания, операции

Офис заболявания

Болести на растежа в детска възраст

Или да разгледате основните ни процедури

Високотехнологични

Високоинтензитетен лазер

Високотехнологичният лазер е с мощност до 12 W и дължина на вълната 1065 nm. Oсновните терапевтични въздействия са насочени в две посоки: биостимулация и регенерация на тъканите – противооточно и противовъзпалително действие, и аналгезия – обезболяващ ефект с моментно и дълготрайно действие, базирано на трите механизма за потискане на болката.

Цена: 80 лв.

Ударно-вълнова терапия

Акустична вълна, която доставя висока енергия до болезненото място и провокира лечебни, регенеративни и възстановителни процеси. Основните терапевтични ефекти са обезболяващ, засилващ продукцията на колаген, подобрява метаболизма и микроциркулацията, възстановява мобилността на ставите, подобрява резорбцията на калциеви отлагания. Екстракорпоралната ударно-вълнова терапия е често използвана във физиотерапията, ортопедията и спортната медицина.

Цена: 50 лв.

Таргетирана радиочестотна (ТR терапия)

Таргетираната високочестотна радиофреквенция е насочена за лечение на ставно-мускулно-лигаментарната болка, стимулирайки регенерацията на тъканите. Тази напълно нова методика въздейства с помощта на радиочестотни вълни, които внасят енергия в дълбочина на тъканите и клетките под формата на електрически заряди. Това е най-новата технология за лечение във физиотерапията. Прилага се срещу хронични и моментни болки. Таргетираното третиране позволява насочване на високочестотна електромагнитна енергия само към увредената тъкан. Пациентите усещат ползите от лечението веднага. Дългосрочните предимства са трайно заздравяване на увредената тъкан и цялостно подобряване на състоянието при пациентите.

Цена: 50 лв.

Супериндуктивна система (SIS)

Tехнологията на магнита с висок интензитет (SIS) е базирана на високо интензивно електромагнитно поле, което оказва позитивно въздействие върху тъканите. Основните терапевтични ефекти са намаляване на болката, мобилизация на стави, лечение на фрактури, миостимулация, намаляване на спастичността. Има широко приложение във физиотерапията, спортната медицина, ортопедия и травматология, неврология и неврофизиологията. Технология от последно поколение.

Цена: 90 лв.

Конвекционални

Електротерапия

Метод, който използва електрическата енергия за лечение. Това е един от най-старите методи в рехабилитацията и физиотерапията. Още в началото на миналия век се е използвало прилагането на електрическа стимулация за предотвратяване на атрофията и възстановяване на мускулната маса и сила. Днес приложенията на електротерапията в областта на рехабилитацията са разнообразни, а апаратурата с която разполагаме в нашата Дипломатическа клиника, е последно поколение: Лечение на болката. Намалява болката – както остра, така и хронична, подобрява обема в движението на ставите. Лечение на нервно-мускулната дисфункция. Подобрява силата, контрола на движението, забавя мускулната атрофия, подобрява локалното кръвообращение. Подобрява обема на движение на ставите. Стимулира възстановяването на тъканите. Подобрява микроциркулацията и синтеза на протеини, което помага при лечение на раните, възстановява целостта на съединителната и дермална тъкан, намалява остър и хроничен оток, ускорява резорбцията, подобрява пропускливостта на кръвоносните съдове, увеличава движението на протеините, кръвните клетки и лимфния поток.

Цена: 10 лв.

Електрофореза (Йонофореза)

Комбиниран метод за въвеждане на лекарствени субстанции през кожата с помощта на електричество. Под действието на правия ток лекарствените йони от разтвора проникват в тъканите, където оказват лечебното си въздействие. По този начин към действието на правия ток върху организма се прибавя и действието на лекарственото средство.

Цена: 15 лв.

Ултразвук

В терапевтични дози той умерено разширява кръвоносните съдове, засилва функцията на съединителната тъкан, има противовъзпалително, абсорбиращо, антисептично, аналгетично действие и променя реактивността на организма.

Цена: 15 лв.

Фонофореза

Метод за комбинирно въздействие на ултразвука и лекарственото вещество върху тялото на пациента, при което ултразвуковите вибрации повишават активността на лекарствената субстанция и нейната способност за проникване в организма

Цена: 15 лв.

Магнитотерапия

Терапевтични ефекти: противовъзпалителни, трофични, вазодилатация, противооточни, антикоагулиращи, аналгетични, стимулиращи възстановитените процеси

Цена: 10 лв.

Лазерна терапия

Успешен лечебен метод в редица заболявания като остеоартрит, тендовагинит, наранявания, болки в гърба, врата, рани, венозни язви, възпаления, херпеси, косопад, алопеция, инфекциозни заболявания и редица други болести. Тя спомага за заздравяване на тъкани, намалява отоците, мускулните болки, синините, понижава болката и спомага за по-нататъшно бързо оздравяване на органите. Лазерната терапия се справя и с редица заболявания, които не се поддават на медикаментозно лечение и други конвенционални медицински процедури.

Цена: 30 лв.

Мобилна физиотерапия

Натовареният работен ден, който ни заковава с часове пред компютрите, подлага на продължително натоварване гръбначния стълб, мозъка и очите. Системното натрупване на умора в тези жизненозначими части от тялото предизвиква симптоми и оплаквания, които все по-често се класифицират с диагнозата на модерния свят – т.нар. „офис заболяване“. Верни на мисията си да бъдем полезни и близо до нашите пациенти, ние от Дипломатическа клиника „Мона Лиза“ намерихме решение и за този проблем. Вече не е нужно да се преквалифицирате или да сменяте работата си, за да бъдете свежи и физически здрави. С технологии от последно поколение – ниско и средночестотни токове, ултразвук, магнито, лазер, текар и ударновълнова терапия – мобилните рехабилитатори на „Мона Лиза“ заличават на място в офиса пораженията от клавиатурата, бюро и стола.

 

Погрижете се за себе си и направете правилния избор, без да губите ценно време!

Пациентите за нас

Запишете си час

Свържете се с нас на контактите по-долу или запазете час директно онлайн

Преимущества на течнобазираната цитология

Златен стандарт в скрининга за рак на шийката на матката. Чрез него грешките при обикновена цитонамазка се изключват. Изследването дава възможност за по-ранно, точно и категорично поставяне на диагноза. Използва се като единствен метод в развитите държави.

Минимално включените в пакет Щитовидна жлеза лабораторни изследвания

Основни хормони на щитовидната жлеза:

 • TSH
 • FT3
 • FT4

Основни анти-тела на щитовидната жлеза:

 • TAT
 • MAT

Ехография на млечни жлези - важност и информация за изследването

Ултразвуковото изследване (ехография) на млечните жлези (гърдите) е задължително изследване за жени между 15 и 70 годишна възраст минимум веднъж годишно. 

По време на диагностиката се използват отразени ултразвукови вълни, с помощта на които се създава изображение. При провеждане на ултразвуково изследване не се използват рентгенови, други йонизиращи или вредни лъчи. Ултразвуковото изследване на млечните жлези се провежда с помощта на малък накрайник, който се държи в ръката от изследващия. Той се поставя и се движи напред и назад върху гърдите. 

Ехографията на млечните жлези е един от най-широкоразпространените и безболезнени методи за профилактика при жените и ранно откриване на рак на гърдата – много широко разпространено социално значимо заболяване. Според Световната здравна организация ненавременно неоткрит и лекуван рак на гърдата води до най-много 5 години преживяемост при жените. 

Не е необходима специфична подготовка за провеждане на ултразвуково изследване на млечните жлези. Необходимо е да свалите дрехите от кръста нагоре.

Информация за трансвагиналната ехография и нейната важност за женското здраве

Трансвагинална ехография представлява диагностично изследване, с чиято помощ в реално време се визуализират органите и структурите в малкия таз със следното предназначение:

 • дава информация за груби отклонения в невро-хормоналната регулация на менстроалния цикъл и съответно за необходимостта от провеждане на допълнителни хормонални лабораторни изследвания;
 • ключов метод за диагностика и лечение на стерилитет;
 • открива наличие на хиперплазия на маточната лигавица и ендометриален полип;
 • откриване и диагностика на малък миоматозен полип както и за проследяването му на 6 месеца.

Вагиналната ултразвукова диагностика е от ключово значение при жени, които се опитват да забременеят. Тя предиставя възможност за ценка на състоянието на яйчниците, чрез брой на фоликулите и наличие на овулаторен фоликул. Едно от най-важните изследвания в тази област е т. нар. фоликулометрия в съвкупност с овулационните тестове.

Не на последно място трансвагиналната ехография спомага за откриване на тънкостенни кисти на яйчниците или начален стадий на рак на яйчника – животозастрашаващо заболяване особено за жени след 60 годишна възраст.

Този диагностичен метод спомага и за ранно откриване на ендометроидни кисти или дермоидни кисти, които отстранени на време спасяват от бъдещ стерилитет.

 За изследването не е нужна специална предварителна подготовка. 

Информация за важността на цитонамазката и предписания при вземане на материал

Световната здравна организация препоръчва да извършва цитологично изследване на шийката на матката поне веднъж годишно, а по-добре веднъж на всеки 6 месеца. Чрез това изследване се идентифицира наличието на предрак или рак на маточната шийка и се определя обема на по-нататъшните действия на лекаря.

Цитонамазката е безболезнено изследване придружаващо профилактичния преглед.

Изискванията за него са да не използвате един ден преди това тампони, различни вагинални кремове и препарати или да си правите промивки. Желателно е да не сте имали сексуален контакт поне 24 часа преди изследването.

Какво представлява прегледа при акушер гинеколог и защо е важен

Гинекологичният преглед дава информация за наличине на:

 • остра или хроничка инфекция във влагалището;
 • лезия на маточната шийка – “раничка”;
 • остри или хронични възпаления в яйчници и маточни тръби.

Чрез прегледа лекарят може да прецени необходимо ли е провеждане на допълнителни микробиологични изследвания на влагалищен секрет и в каква насока да бъде потенциално лечение на гинекологичен проблем.

Специфична част на гинекологичната анамнеза е получаването на информация за менструацията, половия живот и репрудуктивното здраве на жената.

Дамите трябва да съобщят за датата на последната редовна менструация, продължителност, цикличност и сила на кървенето. Уточняват се минали бременности, тяхното протичане, стерилитет, аборти. Изследването на пациентката продължава след заемането на легнало положение по гръб на гинекологичен стол, с ръце на гърдите, максимално отпусната мускулатура. Ще бъде използван специален инструмент – спекулум. По време на изследването се прави анатомична и физиологична оценка на влагалище и маточна шийка.